Google продължават със стратегията периодично да разкриват любопитни данни за предстоящата нова генерация на смартфоните Pixel. Oчаква се компанията да представи две устройства с бранда Pixel 4, които вероятно ще видим през октомври. Смартфоните от гамата ще са базирани на усъвършенствана система за лицево разпознаване и също така ще предложат опция за управление със жестови команди. Данните бяха публикувани в официалния блог на Google.

 

 

Всъщност това ще бъдат първите смартфони в индустрията, които поддържат функцията "Motion Sense". Tя е базирана на Project Soli проекта, над който се работи от няколко години и представлява миниатюрен радар, следящ движенията. Технологията се използва масово за засичане на самолети и други големи обекти в пространството. Инженерите на Google, обаче са я оптимизирали за мобилни джаджи. Google Pixel 4 ще имат сензори, които разпознават жестове.

 

 

Функцията "Motion Sense" ще позволи да управлявате устройството без дори да го докосвате в ръката си и ще разбира кога се намирате в близост до Pixel 4. Софтуерни алгоритми ще подобряват работата ѝ, позволявайки например да пропуснете песен, да спрете аларма или да махнете звука на входящо обаждане с махване на ръка над екрана. Google Pixel 4 ще поддържа и най-сигурната система за лицево разпознаване, като данните ще се обработват и пазят в самите смартфони.

 

Още от Digital: Google публикуваха първите снимки на Pixel 4