Смартфоните Google Pixel традиционно са първите устройства, които използват новите версии на Android. Впечатляващото качество на камерите е другата причина да да искате да се сдобиете с модел от този бранд. Google Pixel 4 няма да бъде изключение и ще доразвие тази концепция. Смартфонът ще разполага с поне две камери в задната част, като сега разбираме любопитни детайли за възможностите на единия обектив.

 

Данни от Google Camera 6.3 приложението разкриват, че смартфона ще има 16-мегапикселова телефото камера на гърба, предаде xda-developers. Този сензор ще асистира и допълва работата на основния обектив на Pixel 4, който ще поддържа по-висока разделителна способност. Използването на телефото сензор също така означава, че устройствата няма да има камера с широк зрителен ъгъл, тъй като вероятно ще спази традицията да е с две задни камери.

 

 

В предната част също така ще има инфрачервен сензор, както и камера с по-прецизна система за лицево разпознаване. Google Pixel 4 ще се възползва и от усъвършенствани алгоритми с изкуствен интелект, както и от новите функции в Android Q. По всичко личи, че Google е се постараят отново водещ акцент в смартфоните да бъдат впечатляващите им камери. Oфициалната премиера ще стане факт през есента.

 

Oще от Digital: Какво представлява технологията за оптично увеличение при телефоните с двойна камера