Google планират да представят два бюджетни смартфона Pixel, които да привлекат вниманието на потребителите към популярната серия. Въпросните модели се очаква да дебютират на пазара с имената Google Pixel 3a/3a XL, като сега в интернет се появиха нови данни за предстоящите устройства. Кодовите им имена са "Sargo" и "Bonito", като с разработката им е натоварен хардуерния екип, който Google привлече от НТС. Любопитен факт е, че компанията се е отказала да използва думата Lite в имената им. 

 

Първоначално се очакваше смартфоните да бъдат представени като Google Pixel 3a/3a Lite XL, но изглежда Google са променили своето решение. Устройствата ще са оборудвани с 5.6 и 6-инчови дисплеи, които вероятно ще поддържат FullHD+ резолюция. Европейските версии ще имат 64GB вградена памет, като засега няма планове да се продават модели с 32GB на континента, съобщава xda-developers. Новите данни също така индикират, че цената им ще ги позиционира като премиум предложения в средния клас.

 

 

Според непотвърдена информация Google Pixel 3a с 64GB памет ще се продава за около €450, докато XL конфигурацията ще е по-скъпа. Традиционните бял и черен цвят ще бъдат допълнени от трети модел, който ще е наличен в "Iris" нюанс, който представлява съчетание между синьо и лилаво. Очакванията са двата смартфона да се захранват от Qualcomm Snapdragon 670 процесори и да имат поне 6GB RAM, USB Type-C портове и 3.5мм. аудио жакове, като операционната система ще е Android Pie

 

Oще от Digital: Как да направим Android смартфона си по-полезен