Google ще представят третата генерация на смартфоните Pixel до края на годината и това ще са първите смартфони на пазара, които работят с Android P. Предстоящите устройства ще предложат по-бързи процесори, по-добри дисплеи и усъвършенствани камери, както и повече функции с изкуствен интелект. Интеграцията на услугата Google Assistant ще придобие изцяло други измерения с премиерата на нов аксесоар, който се казва Pixel Stand, информира TechRadar. 

 

Както името подсказва това е докинг станция за зареждането на смартфоните, която позволява да използвате гласови команди в Google Assistant, докато ги зареждате. Очаква се също Pixel Stand да предложи и опция за безжично зареждане. Това е функционалност, която потребителите очакват с нетърпение в устройствата с бранда Pixel. Данните за новия аксесоар се срещат в кода на следващата версия на официалното приложение на Google, която потвърждава съществуването му. 

 

Официалната премиера на Google Pixel 3 ще е в края на септември или в началото на октомври. Устройствата ще се захранват от Qualcomm Snapdragon 845 процесори и вероятно ще имат поне 4GB RAM. Все още не разполагаме с информация какви други подобрения ни очакват в предстоящите устройства на компанията. Представянето на първите устройства с Android P ще изостри значително конкуренцията в пазара на смартфони през последните месеци на годината.

 

Oще от Digital: Снимка потвърждава, че Google Pixel 3 XL ще има изрязан дисплей и двойна камера за селфита