Google Photos е полезна услуга на компанията, която ви позволява да съхранявате неограничен брой снимки, които правите от смартфона, докато пътувате или се опитвате да уловите вълнуващите мигове около вас. Вероятно сте изпадали в ситуацията, когато се намирате на интересно събитие и правите огромен брой изображения, но след това искате да споделите само най-добрите от тях с приятелите си в социалните мрежи. Вече няма да ви се налага да отделяте време, за да го правите, тъй като благодарение на нова функция услугата на Google ще се погрижи за това вместо вас, предаде Geeky-Gadgets. 

 

Въпросната опция неслучайно е кръстена от компанията с името Smarter Photo Albums и ще подбира най-добрите кадри от албумите ви, които сте направили със своя смартфон, което ще ви спести доста време. Специален алгоритъм на Google ще курира изображенията, като тази функция вече е достъпна в услугата без необходимостта от допълнителен софтуерен ъпдейт. Успоредно с това вече ще виждате и интерактивни карти, които ще ви показват точно къде е направена дадена снимка, тъй като не винаги може да се сетите, къде сте уловили даден кадър.

 

Google Photos вече ще позволи на потребителите да добавят и текстови надписи към своите албуми, за да опишат съдържанието, което има в тях и респективно лесно да се ориентират в своята колекция. Вашите приятели също могат да добавят снимки към тях, както и да ги споделят в своите профили в социалните мрежи, като тази функция вече е достъпна за Android, iOS и за уеб версията на услугата. В заключение ще отбележим, че така Google ще се погрижи да виждате най-добрите снимки от вашите пътувания и партита, но също така ще ви улесни максимално в редактирането на албумите ви.

 

Вижте шест полезни функции в Google Photos, които трябва да знаете