Google Photos e уникална фото услуга, която освен безплатно място е много полезна за организиране на колекцията от снимки. Опциите за търсене, както може да очаквате от продукт на компанията са изключително полезни. Въпреки промените, които влизат в сила на 1 юни 2021г. определено това е една от най-добрите услуги за съхранение, управление и споделяне на снимки от смартфони.

Десктоп версията на Google Photos често е обект на актуализации, което подобряват работата на потребителите. Новият ъпдейт ще предостави функция, която собствениците на компютри искат да използват от дълго време. Google са интегрирали инструмент за сканиране на текст в снимките от десктоп версията на Photos.

Това означава, че написаното в изображение може да се конвертирате в Copy-and-Paste текстови файл, чрез технологията Google Lens. Досега единствено мобилните приложения поддържаха Optical Character Recognition (OCR), но това ще се промени с последния ъпдейт на компанията.

 

 

За да проверите дали вашето устройство поддържа функцията стартирате Google Photos в браузъра. След това изберете снимка, в която е показан текст като бележка или страница на книга. Когато алгоритмите на Google да разпознаят думите ще се появи "Copy Text From Image" бутон на екрана.

Кликването върху него ще зареди допълнителен прозорец, oт който да прочете конвертирания текст. Функцията Google Lens има още много приложения, с които обещава да ви бъде полезна и да спести време в отваряне на други програми. Уеб версията засега не може да превежда копирания текст от снимките в Google Photos.

Настоящият ъпдейт вече е достъпен за някои потребители.

 

 

Още от Digital: Най-добрите алтернативи на Google Photos