Google Photos e приложение, което е добре познато на собствениците на устройства с Android. Toзи софтуер позволява да архивирате снимките и клиповете си в облака, като така лесно ги синхронизирате между всичките си устройства. Безплатната версия на Google Photos предлага неограничено място за съхранение на файлове и много функции за управление и откриване на съдържание в профилите ни.

Компанията е разработила нов редактор на снимки в приложението, който се възползва от последните иновации в технологиите за изкуствен интелект, съобщава TheVerge. Най-голямата промяна, която ще забележите е включването на "Suggestions"  раздел в менюто за редактиране на Google Photos. Както името подсказва този инструмент ще ви препоръчва как да обработите снимката за оптимален ефект.

 

 

Интеграцията на функцията предоставя опция за автоматично настройване на яркост, контраст и много допълнителни ефекти. Google ще ви показва препоръчани промени, както и съвети как да подобрите качеството на изображенията. Компанията ще добавя с течение на времето още ефекти, които да използвате за различните видове снимки в Google Photos, като пейзажи, портрети, залези и др. Засега не се предвижда версия на функцията за iOS.

 

Още от Digital: Най-полезните трикове за Google Photos