Google представиха услугата преди повече от пет години с идеята да превърнат Photos в онлайн хъб, който съхранява всичките ни спомени. В момента потребителите са запазили повече от 4 трилиона снимки в своите акаунти, като всеки ден ъплоудваме над 28 млрд. нови файла. Тези цифри са доказателство, че Google Photos успя да изпълни мисията на компанията.

Приложението е предварително инсталирано на смартфоните с Android, което допринася значително за активността на потребителите. Едва ли има съмнение, че най-голямото предимство на Google Photos е, че предлага неограничено безплатно пространство за съхранение на снимки. Полезна функция позволява и съдържанието от камерата на смартфоните автоматично да се запазва във Photos.

По този начин създавате резервно копие на изображенията и  клиповете си, които после можете лесно да откриете в своя акаунт с вградената търсачка. Само преди дни ви съобщихме, че Google планира да направи част от функциите за редакция платени в приложението Photos.

Оказва се, че това е само една от подготвяните промени в услугата.

 

 

Ако използвате Google Photos за управление на колекцията от снимки и видео е добре да знаете за ограничениe, което влиза в сила на 1 юни 2021г. Тази дата ще сложи край на неограниченото безплатно пространство за съхранение, информира BGR.

Компанията потвърди за своите планове в официален блог пост, от който разбираме, че снимките направени след 1 юни следващата година ще се запазват в 15GB място, което предлага всеки Google акаунт. Имайте предвид, че това пространство се споделя с Gmail и Google Drive.

В случай, че 15GB не са достатъчни ще трябва да преминете към някои от платените абонаменти на Google One, за да продължите да запазвате и синхронизирате съдържание, както досега. Важно е да уточним, че снимките и клиповете запазени преди 1 юни няма да заемат пространство в безплатните 15GB на акаунтите.

Промяната няма да важи за собствениците на смартфоните Pixel. Oт компанията изчисляват, че над 80% от потребителите ще могат да запазят еквивалента на "три години спомени" в безплатните 15GB.

 

Още от Digital: Google Photos вече използва по-добър редактор на снимки с изкуствен интелект