Google вече са готови с последния ъпдейт на услугата Photos, която ще предложи редица подобрения на потребителите. Собствениците на смартфони с Android, които могат да снимат съдържание с виртуална реалност ще са привилигеровани. За в бъдеще ще имат възможността да отварят и редактират клиповете във VR формат, което е сериозно улеснение. В противен случай ще трябва да инсталират допълнителни приложения за същата цел, предаде AndroidPolice. 

 

Интеграцията на подобен редактор ще улесни значително потребителите, като им позволи да се възползват максимално от камерите на смартфоните. Виртуалната реалност, обаче няма да бъде единствения ъпдейт в Google Photos, който предстои да видим. Алгоритмите на услугата също така автоматично ще настройват яркостта и наситеността на цветовете, за да паснат максимално на композицията. Новата версия на Google Photos също така ще предложи още опции за редакция на снимките.

 

Предстоящият ъпдейт е поредният опит на компанията да ни накара да използваме тази услуга за съхранение и обработка на изображения вместо конкурентни продукти. Всички тези подобрения са експериментални, което означава, че ще е нужно време да станат част от финалната версия на услугата. Очакват ни леки промени в потребителския интерфейс, както и пачове, отстраняващи сегашни бъгове в работата на Google Photos. По всичко личи, че виртуалната реалност ще е бъдещето на услугата.

 

Oще от Digital: Шест интересни неща, които можем да правим в Google Photos