Google Photos ще продължи да бъде обект на сериозни ъпдейти от компанията в следващите месеци. Услугата вече получи няколко премиум функции и това ще бъде основна насока в стратегията на Google. Aко използвате активно Google Photos вероятно ще ви е любопитно да научите за интеграцията на Locked Folder. Както името подсказва този инструмент позволява да скриете снимки и съдържание в своя акаунт в отделна папка.

За да активирате и видите нещата, които се пазят в нея е необходимо да въведете допълнителна парола. По този начин ще предотвратите възможността снимки с неподходящо съдържание да са видиме за другите потребители във вашия акаунт. Google демонстрираха как работи Locked Folder с кратък клип, в който родители изненадват децата с домашен любимец.

Изображенията се пазят и споделят между тях в семейния Google Photos без да разкрият изненадата за малчуганите. Реалните приложения на функцията могат да бъдат много повече и улеснят допълнително работата на потребителите с Locked Folder, информира TheVerge.

 

 

Интеграцията на Locked Folder обещава също да спести неудобни моменти, когато дадете смартфона на друг човек да разгледа албум или колекция от снимки. Съдържанието, което сте отделили в защитената папка няма да се показва и в интерфейса на другите инсталирани приложения. Собствениците на Google Pixel смартфоните ще бъдат първите, които могат да тестват функцията, което не е изненадващо.

Все пак компанията е категорична, че другите устройства с Android също ще са оптимизирани за Locked Folder, което ще се случи на по-късен етап. Някои приложения от трети страни вече предлагат подобни инструменти, като Samsung са разработили Secure Folder решението за потребителите на Samsung Galaxy смартфоните.

 

Още от Digital: Как да изтеглите колекцията си от снимки в Google Photos