Google Pay е новата платформа за мобилни плащания, която компанията се надява да унифицира и надгради всичките им досегашни опити в този сегмент. Официалната премиера на услугата бе през февруари, като периодично се разпространяват ъпдейти, добавящи допълнителни подобрения и функции. В кратки срокове Google Pay ще е достъпна от конкурентните мобилни платформи като iOS и също така ще може да работите с платформата директно от своя уеб браузър, информира CNet.

 

Данните бяха потвърдени в официално изявление от Google. Технологичният гигант потвърди, че започва да разпространява ъпдейти за най-популярните браузъри, както и за устройствата с iOS. Mного скоро потребителите ще започнат да виждат "Buy with Google Play" бутони в Google Chrome, Mozilla Firefox и Safari, независимо от устройството, което използват. Ако поне веднъж сте добавяли нова дебитна или кредитна карта в платформата тези данни ще се свързват автоматично с вашия личен акаунт. 

 

 

Функцията е доста полезна, особено за хората, използващи едновременно смартфони с Аndroid и iPhone. Услугата за мобилни плащания вече предлага и интеграция на Google Assistant, като тепърва ще ставаме свидетели на много промоции на партньорите на Google. Aко всичко върви по план Google Pay трябва да се превърне в най-добрата и лесна за използване платформа за пазаруване без значение от операционната система и устройството, което използвате.

 

Още от Digital: Как ботовете ще променят начина, по който пазаруваме