Смартфоните са дигитални асистенти, без които не бихме могли толкова безпроблемно да свършим ежедневните задачи. Мобилните устройства промениха начина, по който комуникираме и се забавляваме, но също така са подходящи за пазаруване. 

Независимо дали става въпрос за покупка онлайн или физически магазин можете да използвате смартфона като портфейл, с който да плащате без дори да вадите портфейла или кредитната карта. Google Pay e платформа за дигитални плащания, която предлага всичко необходимо, за да управлявате финансите от смартфона.

Досега услугата не налична само за външни пазари, но стъпва на българския пазар, благодарение на партньорство с Revolut. Така за първи път потребителите в страната ще могат да се възползват от широкия набор функции и предимствата на Google Pay.

Услугата е достъпна ексклузивно за смартфоните с Android, които генерират повече от 85% от продажбите в България. Google Play е налична за потребителите, които разполагат с активни карти в платформи като Revolut, Curve и Transferwise.

Предвидена е и възможност за добавяне на карти на Visa или Mastercard към дигиталния портфейл.

 

 

Oсновните предимства за потребителите на Google Pay са свързани с удобния за използване интерфейс и високата сигурност на транзакциите. Алгоритмите на компанията гарантират, че можете максимално бързо и безопасно да извършвате трансфери на средства в своя акаунт.

Партньорството с Revolut ще позволи на Google Pay да достигне до българските потребители, като им предложи едно интелигентно решение за мобилни разплащания. Необходимостта от алтернативни методи за пазаруване е още по-наложителна, в контекста на пандемията от коронавирус.

Много потребители предпочитат да не носят пари със себе си, като залагат изцяло на банковите и кредитните карти. Интеграцията на услугата с Revolut ще позволи на клиентите да настроят Google Pay от "Карти" секцията на приложението. Само няколко кликвания се изискват да добавите карта и да започнете да използвате услугата.

Освен терминалите за безконтактни плащания Google Pay може да се използва и за извършване на покупка в много приложения, което е подходящо да поръчат такси, храна за вкъщи или билет за събитие.

Потребителите могат да поставят лимити, да потвърждават транзакции и да управляват финансите си по най-добър начин в сигурната онлайн платформа на Revolut и Google Pay.

 

Oще от Digital: Google навлизат в сегмента на банковите и финансовите услуги през 2020г.