Pixel е собствен бранд смартфони на Google, с който компанията се конкурира с другите производители в премиум сегмента. Устройствата предлагат най-добрите иновации в сферата на хардуера и са първите, които получават новата версия на Android. От компанията сега признаха за първи път, че моделите Pixel не са толкова популярни, колкото се очаква от тях и продажбите им в световен мащаб намаляват. Данните са от изявление на шефа на Google, Сундар Пичай пред акционерите на технологичния гигант. 

 

Проблемите с хардуерната дивизия на Google се отразяват негативно и на приходите в другите подразделения, потвърди главния финансов директор, Рут Порат, предаде BusinessInsider. Любопитното е, че компанията определи "специфичната ситуация в индустрията" като една от водещите причини свързана със слабите продажби, което засяга и останалите производители на устройства с Android. В резултат на тези процеси Google са отчели ръст в приходите извън рекламната си дивизия от 25%, за разлика от 35% преди година.

 

 

Въпреки актуалната ситуация от Google oстават оптимистични за бъдещото развитие на пазара на смартфони. Компанията определи 5G технологията и гъвкавите дисплеи като следващите вълнуващи иновации, които ни очакват в този сегмент. Разнообразната екосистема от Android ще има ключово значение за масовото навлизане на първите устройства с тези функции на пазара. В заключение ще отбележим, че Google вече работят над два нови смартфона, които ще се казват Pixel 3a и Pixel 3a XL и ще бъдат представени след броени дни.

 

Oще от Digital: Google официално спря продажбите на смартфоните Pixel 2 и Pixel 2 XL