Google представиха официално новата си облачна услуга за съхранение на данни, която е предназначена предимно към бизнес потребителите. Платформата се казва Google One и срещу плащането на месечен абонамент предлага различно пространство, което достига до 2ТB. Този продукт замества Google Drive и ще предложи допълнителни възможности за управление и синхронизиране на файловете, които пазите в своя профил, предаде Droid-Life. Съдържанието от Google Drive ще бъде автоматично прехвърлено към Google One.

 

Най-евтиният абонаментен план за облачната услуга осигурява 100GB свободно пространство, който е достъпен срещу $1.99. Google вече предлагат и допълнително предложение с 200GB, което може да използвате срещу $2.99 месечно. Потребителите също така могат да се възползват от офертата да получат 2TB място за съхранение на файлове за $9.99, което е сегашната цена за 1TB абонамент. Според официалните данни на компанията всички останали планове остават непроменени като цена.

 

Предвидена е възможността пространството да се споделя и разпределя между пет души едновременно. Първоначално Google One ще е достъпна само за настоящите потребители, а новите регистрации ще бъдат отворени до няколко месеца. Компанията стартира и нов уеб сайт, с който промотира облачната услуга и предлага опция да се абонирате за най-актуалните новини около нея. Ако го направите ще бъдете информирани с имейл кога Google One е достъпна за вашия профил.

 

Още от Digital: Как да споделяме файлове с хора, които не ползват облачни услуги