Googlе информираха потребителите, че прекратяват продажбите на предходната генерация смартфони с бранда Pixel. За в бъдеще компанията ще се фокусира изцяло върху новите си модели от серията, а именно Google Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата предлагат редица подобрения в сферата на софтуера и хардуера, с които превъзхождат своите предшественици. Сегашното решение на компанията означава, че няма да се произвеждат повече версии на смартфоните.

 

Потребителите няма да могат да купят версии на Google Pixel 2 от онлайн магазина на компанията. Единственият вариант да се сдобиете с устройствата е да потърсите в Amazon и другите големи търговски мрежи в интернет. След като се изчерпат наличните им количества, обаче ще трябва да се насочите към по-новите версии на устройствата от серията Pixel, съобщава SlashGear. Припомняме ви, че вече се работи и над Google Pixel 3a и 3a XL.

 

 

Aко се опитате да отворите продуктовата страница на моделите Pixel 2 ще бъдете пренасочени директно към тази на Pixel 3. Доста хора вероятно ще останат разочаровани, тъй като смартфоните са удобен начин да изпробвате новите версии на Android, но на по-достъпна цена. Разработчиците дори вече тестват първите версии на Android Q на Pixel 2. По всичко личи,че Google искат да накарат повече хора да си купят Pixel 3 вместо да се насочат към по-старите версии на устройствата.

 

Oще от Digital: Изтекоха нови детайли за смартфоните Google Pixel 3a и 3a XL