Google Trips е приложение, което бе разработено от компанията с идеята да улесни организирането на пътуванията. Ако сте го използвали е добре да знаете, че заглавието вече не е достъпно за изтегляне. Компанията потвърди в официален пост, че спира поддръжката на Google Trips, като голяма част от функционалностите на мобилното приложение вече са интегрирани към Google Search и Maps. Информацията като бележки и запазени локации ще продължи да е достъпна.

 

Потребителите е необходимо да се логнат в своя Google акаунт, за да видят и изтеглят съответните данни на устройството си. За в бъдеще, когато искате да намерите забележителности, събития и други популярни локации можете просто да въвeдете заявкaта "My Trips" в новия Travel портал на Google. На практика компанията спира поддръжката на Google Trips, но неговите функции и данните за пътуванията ще се пазят в другите им популярни услуги, предаде Engadget.

 

 

Много скоро потребителите ще могат да добавят и редактират белeжки от Google Trips в секцията Travel на предпочитания браузър.  В същият раздел ще откриват и запазените места, полети, резервации на хотели и друга полезна информация за предстоящите пътувания. Google Maps предлага доста иновативни функции в "Explore" раздела, които дублират функционалността на Trips приложението и това е една от водещите причини това заглавие да бъде спряно от Google.

 

Още от Digital: Девет полезни приложения за смартфон, които ще ви помогнат при пътуване в чужбина