Смартфоните Google Pixel и Pixel XL са първите устройства, които работят с Android 7.1. Новият софтуерен ъпдейт отстранява проблеми в работата им, но и предлага няколко допълнителни функции. Докато всички очакваме с нетърпение смартфоните ни да бъдат актуализирани към Android Nougat от Google вече представиха     Android 7.1.1. Taзи версия ще позволи на собствениците на други модели на пазара да използват функциите на Google Pixel и Pixel XL.

 

Oт Engadget ни информират, че първите смартфони, които ще работят с Android 7.1.1 са Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, както и таблетите Nexus 9 и Pixel C. Oчаква се ъпдейтите да са достъпни за тях в следващите няколко седмици. Една от най-интересните функции на версията е поддръжката за "Image Keyboard" на компанията, позволяваща лесно да откривате и изпращате изображения и GIF файлове. Дори няма да ви се налага да напускате любимото си мобилно приложение, защото "Image Keyboard" е оптимизирана за Google Allo, Hangouts и преинсталираното Messaging приложение.

 

Новата версия на платформата предлага и още по-разнообразна колекция от емотикони, както и полезната App Shortcut функция на смартфоните Pixel. Благодарение на нея вече ще можем с продължително натискане на иконата на дадено приложение да видим допълнително меню, с което можем да търсим видео в YouTube или да стартираме разговор в Google Messenger. Всички устройства, които са част от Android Beta Program програмата също ще получат финалната версия на Android 7.1.1.

 

Вижте 12 големи промени, които ще настъпят в Android 7.0 Nougat