Google изненадаха мнозина със сделката за придобиването на Boston Dymanics преди три години, която си спечели славата на най-иновативния производител на роботи в света. Постиженията на нейните инженери наистина са впечатляващи, като те се опитват не само да променят представата ни за възможностите на подобни машини, но също и начина, по който те възприемат заобикалящия ги свят. Невероятната работа на Boston Dynamics привлече вниманието и на DARPA, които инвестираха средства в нейните разработки, за да може те да създадат усъвършенстван робот от ново поколение, който ще бъде използван изцяло за военни цели.

 

Любопитното е, че според Bloomberg в момента Google се опитват да намерят купувач за тази компания, въпреки амбициозните си идеи за бъдещото развитие на нейните технологии, Основните мотиви за това решение са свързани с вътрешни проблеми от гледна точка на интеграцията на служителите на Boston Dynamics и взаимодействието им с колегите от Google, но също и преценката, че въпреки интересните идеи този бранд е далече от възможността сам да генерира приходи. Още по-любопитното е, че компаниите, проявяващи най-голям интерес са Toyota и Amazon. 

 

На пръв поглед това звучи странно, но и двете имат богат опит в роботиката, както и големи финансови средства, за да превърнат проектите си в реалност, което превръща евентуална покупка на Boston Dynamics в логично решение. За конкретни финансови параметри все още е рано да се говори, но все пак това бе инвестиция, която много анализатори очакваха, че в дългосрочен план ще се превърне в "златна мина" за технологичния гигант. Желанието на Google да продаде Boston Dynamics, обаче показва, че има проблем в комуникацията и начина на работа на представителите на двете компании, което скоро може да доведе до срив в отношенията им.

 

Вижте нови роботи на Google ще подпомагат работата на хирурзите