Google публикуваха детайли за няколко интересни промени, които ни очакват в популярното приложения за навигация. Компанията работи над актуализация на своята база данни от 3D изображения и няколко допълнителни функционалности. Предстоящ ъпдейт ще предложи още по-интерактивен интерфейс, който използва оптимизирана триизмерна структура.

Разработчиците са направили виртуализация на Google Maps, която е базирана на фотограметрия - технологията използвана във впечатляващото приложение Flight Simulator на Microsoft. Алгоритмите предоставят възможност за изграждане на най-реалистичния модел на 3D навигация, който скоро ще е наличен за потребителите на Google Maps.

Компанията обещава сериозни ъпгрейди в транзицията от сегашния 2D "плосък" изглед на картите към по-модерна система за триизмерна навигация. Така потребителите не само ще могат да виждат повече информация, но също и по-лесно да управляват данните на екрана.

Софтуерна актуализация ще обедини данните от милиарди антени, Street View изображенията и потока от информация, който предоставят сателитните снимки. По този начин Google се надяват да създадат най-детайлните 3D карти досега.

 

 

Наслагването на информация в различни визуални слоеве на стратегически обекти на екрана ще показва всички необходими данни за трафика, произшествията, транзитните закъснения, прогнозата за времето и др. Поставянето на виртуални маркери, с които да следвате координатите до определена локация също ще спестят ценно време на потребителите.

Интересно решение е интеграцията на Live View функцията за интериора на туристически и обществени обекти, общински сгради, търговски центрове и др., съобщава TechCrunch. Това ще е възможно дори при слаб GPS сигнал. Teхнологията се очаква да намери място в повече физически локации в следващите месеци.

Работи се активно и над функция, която да възпроизвежда в реално време детайли за качеството на въздуха. Зоните в големите градове, които са с най-добри показатели ще бъдат указани със специални визуални маркери на картата. Google все още не са започнали масовото разпространение на любопитната актуализация.

Засега само ограничен брой потребители могат да тестват новостите в Google Maps.

 

 

Още от Digital: Как да проверим трафика в Google Maps