Google е компания, която иска всеки ден да бъде полезна и да улеснява стотици милиони потребители по цял свят. Най-добрата търсачка, приложения като Google Maps, YouTube, платформата Android в голяма степен изпълняват тази амбициозна мисия. През последните години Google също така задълбочиха фокуса си върху производството на хардуер.

Компанията предлага на своите потребителите не само смартфоните Google Pixel, но също стрийминг джаджите Google Chromecast и смарт уредите за дома от серията Nest. Това е само част от амбициозната стратегия на Google да предлага своите приложения и услуги на максимален брой хора, независимо какво устройство използват.

Още преди година компанията потвърди желанието си да бъде по-екологичен производител и намерението си да започне да използва рециклирани материали в своите бъдещи продукти. Тогава Google обещава всички хардуерни устройства, които са част от програмата "Made By Google" да станат част от тази стратегия до края на 2022г.

Компанията дори е готова да задълбочи сериозно усилията си по-добро и екологично бъдеще, съобщава AndroidCentral.

 

 

Следващият важен ангажимент на Google е да спре да използва пластмасови материали в своя хардуер до края на 2025г. Програмата за екологично развитие е доста амбициозна, като настоящата задача за включване на рециклирани материали в 100% от продуктите на компанията вече е изпълнена. Това се случва две години по-рано от предвидения срок за 2022г.

Подходящ пример е Google Pixel 5, чиито корпус има 100% рециклиран алуминий. Иновативните съединения използвани в смартфона редуцират въглеродния отпечатък в атмосферата с около 35%, спрямо конвенционалните материали. Google допълват, че джаджи като Nest Audiо и Nest Thermostat се отличават със 70% акустична тъкан и 75% рециклирана пластмаса.

Aмбициозната цел на компанията е всички хардуерни продукти да са произведени с 50% рециклирана пластмаса в следващите пет години.

 

Още от Digital: Защо случаен купувач получи смартфони от Google на стойност $5000