Гласовата услуга на компанията продължава да е една от най-интересните характеристики на Android OS и е обект на постоянни ъпдейти на Google които допълнително подобряват нейната работа. Aко често използвате Google Now на своя смартфон или таблет е добре да знаете, че персоналния асистент вече може да ви пита дали бихте искали да прочете вместо вас последните съобщения, които сте получили. В случай, че се съгласите Google Now ще изрече на глас най-новите пет SMS-a в устройството ви, което е доста полезно, особено ако в този момент ви се налага да шофирате, предаде PhoneArena. 

 

За да активирате тази нова функционалност в гласовата услуга е необходимо да използвате командата "Show Me My Latest Messages" като тя ще ви предложи и възможността да отговорите на самите съобщения. На този етап можете да се възползвате от тази опция само за SMS съобщенията на смартфона или таблета си, но от Google търсят начини как да разширят нейния обхват. Можем да очакваме за в бъдеще услугата да е в състояние да чете на глас и постингите, които получаваме във Facebook и другите популярни приложения на мобилните ни устройства.

 

Необходимо е да използвате точно командата "Show Me My Latest Messages", тъй като ако изречете думата "Newest" това ще накара услугата да си мисли, че искате да видите най-новата си кореспонденция в Gmail. Другото важно предимство на тази функционалност е, че работи с всяко едно SMS приложение и определено ви предлага доста по-лесен и удобен начин да прочетете кореспонденцията си. При всички положения можем да кажем, че това е една от най-интересните функционалности, които Google са интегрирали напоследък в своята гласова услуга.

 

Вижте Google Now ще събира данни от всичките ни приложения