Google Now е една от най-интересните и полезни функционалности в платформата Android, която ни позволява лесно да стартираме приложение и намираме информация в интернет като използваме единствено гласови команди. Вероятно не сте забелязали, но изричането на "ОК Google" също така е в състояние да разпознава автоматично думи и изречения на различни езици, което може да е доста полезно във всевъзможни ситуации. По този начин няма дори да се налага да докосвате дисплея на мобилното устройство, което имате, тъй като Google Now сама ще ги трансформира на езика, който искате, предаде PhoneArena. 

 

Eдинственото, което трябва да направите, за да се възползвате от тази функционалност е да инсталирате официалното приложение на Google и да добавите допълнително езиците, на които искате да търсите. От своя страна това може да бъде направено с няколко лесни стъпки, които започват с отварянето на приложението и кликване върху меню Settings, където трябва да изберете раздела Voice. След това ще видите списък с всички езици, които се поддържат от гласовата услуга на компанията и да изберете тези от тях, които са ви необходими да превеждате най-често срещаните неща от вас в интернет. 

 

Финализирането на тези стъпки ще ви позволи да извършвате автоматично преводи на избраните от вас езици с гласовите си команди от всеки смартфон или таблет с Android OS. Oттук натам остава само да се забавлявате със своето устройство и без да се притеснявате каква информация срещате в интернет и на какъв език е написана тя, тъй като за това ще се погрижи Google Now. По този начин ще разполагате с пълната свобода да сърфирате от джаджите си и да виждате в реално време превода на нещата, които ви интересуват на какъвто език пожелаете. 

 

Вижте как да активираме и деактивираме Google Now за Android