Аndroid предлага разнообразни възможности да персонализирате начина, по който изглежда вашия смартфон. Именно това е едно от основните предимства на платформата пред iOS. В момента Google Play можете да откриете огромна колекция от мобилни приложения, които ще променят уолпейпъра, началния екран и цветните теми на устройството ви. Огромното количество на подобни програми e добра новина за потребителите, но в същото време обърква мнозина от тях.

 

 

Google създадоха нов уеб сайт, с който да отстранят този проблем. Неговото име е #myAndroid и както то подсказва позволява да изберете перфектния начален екран на смартфон с Android. За целта трябва да попълните кратък тест, в който да посочите своите предпочитания и да оставите Google да ви предложи най-добрия избор, предаде SlashGear. Необходими са само няколко минути, за да преминете през всички въпроси, като можете да избирате между два отговора на всеки от тях.

 

 

#myAndroid покрива почти всеки аспект от интерфейса на платформата като уоплейпъри, цветови палитри, икони и др. След като въведете всичките си предпочитания от Google ще ви предложат три окончателни предложения. Всяко от тях включва уолпейпър, лаунчер, пакет с икони и уиджети. Тук е момента да отбележим, че компанията не се ограничава само до собствения си софтуер, тъй като препоръчва мобилни приложения и на други разработчици. #myAndroid е бърз и лесен начин да откриете как бихте искали да изглежда вашия смартфон.

 

Вижте как Google засичат зловредния софтуер в смартфоните с Android