Google продължават да търсят оптималния баланс между изчистен интерфейс и достатъчно смарт функционалности в приложението Messages. Компанията вече предлага по-добри инструменти за управление и организация на разговорите в Google Messages и вече експериментират с още едно полезно нововъведение.

Софтуерните инженери на Google искат да улеснят комуникацията в приложението с възможност да избираме конкретен времеви период, в който да изпратим дадено съобщение. Функцията закономерно се казва "Shedule Message" и е достъпна за ограничен брой потребители.

Активирането става с натискане и продължително задържане на Send бутона в Google Messages. След като го направите ще видите допълнителен прозорец, който ви предлага три предварително зададени опции. Това са “Later today, 6:00 pm”, “Later tonight, 9:00 pm” и “Tomorrow, 8:00 am”.

Четвъртата секция "Select Date and Time" е подходяща да изберете алтернативен времеви период за изпращане на съобщението. След като въведете данните  трябва да Кликнете върху бутона "Save", което ще запази промените и ще финализира процеса на настройка.

 

 

Всички съобщения, на които поставите времеви параметри ще се появяват в чатовете с допълнителна икона, която изобразява часовник и текст "Sheduled Message". Taка ще можете да разграничавате различните съобщения, които изпращате с Google Messeges.

Aко кликнете върху "Sheduled Message" секцията зарежда нов панел за ъпдейтване на информацията, включително възможност да изпраите веднага съобщението или да го изтриете напълно. Функцията все още е тестова фаза и не е налична за всички потребители.

Интеграцията на "Sheduled Message" вероятно ще привлече вниманието на хората, които използват най-активно Google Messages. Вероятно няма да се налага да чакаме твърде дълго преди да можем да изпробваме сами новото практично решение на Google Messages.

 

 

 

Oще от Digital: Защо Google Messages стaва все по-голяма конкуренция на iMessage