Независимо дали се опитвате да купите нещо онлайн или да се логнете в своя профил доста често е наложително да въведете SMS код, за да удостоверите своята самоличност. Изпращането на съобщение до смартфоните е популярен метод за онлайн верификация във водещите приложения и онлайн платформи. Ако използвате твърде много акаунти често можете да се сблъскате с проблема, че входящата ви кутия е пълна с OTP съобщения с еднократни пароли.

Добрана новина е, че Google също ще обърнат специално внимание на този недостатък в приложението Messages. Компанията иска да предложи по-ефективно решение, тъй като въпросните съобщения стават ненужни само няколко минути след като бъдат изпратени. Именно заради това Google вече експериментират с нова функционалност в Google Messages. Новият ъпдейт във версия 6.7.067 на софтуера за Android ще изтрива автоматично тези съобщения.

 

 

Предстоящата актуализация ще включва функция, която ще премахвa OTP кодовете изпратени на мобилното устройство след период от 24 часа, съобщава xda-developers. Премахването на SMS-ите ще освободи място във входящата кутия и ще ви позволи по-лесно да откривате важните за вас съобщения. 

Новата функция ще премахне нуждата да отделяте време сами да разчиствате своята входяща кутия. Интеграцията на този инструмент в Google Messages ще допадне на много потребители, особено на тези, които са най-активни и използват много акаунти за комуникация и пазаруване онлайн. Това се очертава като най-голямото подобрение в предстоящата версия на Google Messages.

 

Oще от Digital: Защо Google Messages стaва все по-голяма конкуренция на iMessage