Google Meet e приложение за групови чатове и видео разговори, което улеснява общуването между милиони потребители всеки ден. Постоянните ъпдейти на компанията разширяват възможностите на Meet с нови и интересни функционалности. Последните актуализации например позволяват да създавате визуални ефекти или да получите нотификация, ако създавате ехо по време на разговор.

Благодарение на усилията на компанията Google Meet е водещо приложение за комуникация, което може да се използва еднакво добре, както на компютъра, така и на мобилните устройства. Последният ъпдейт е насочен към уеб версията на Google Meet и предлага функционалност, която от месеци е налична за собствениците на смартфоните.

Алгоритмите на приложението вече ще настройват яркостта на уеб камерите на участниците във видео разговорите. Това е много полезно и ще гарантира, че виждате по най-добрия начин всички хора, с които общувате в Google Meet.

 

 

За да се постигне този ефект Google използват сложни алгоритми с изкуствен интелект, които анализират в реално време яркостта от камерите. Потребителите могат само да включват и изключват функцията, която автоматично променя фоновата светлина на останалите потребители, с които говорите.

От компанията предупреждават, че използването на този инструмент е възможно да забави вашето устройство. Това зависи от самия хардуер, но също и от броя на участниците в разговора, чиято яркост се настройва автоматично от Google Meet.

Всички потребители на Workspace и G Suite ще имат достъп до функцията. Очакванията са в следващите дни да е налична за всички профили. Максималният период за разпространение е 15 дни.

 

Още от Digital: Google Meet ограничават безплатните групови разговори до 60 минути