Google Meet е приложение, което първоначално бе фокусирано към бизнес потребителите. Световната пандемия, обаче промени плановете на компанията. Огромният интерес на потребителите към платформите за видеоконференция накара Google да направят Meet безплатно за всички. Още през април компанията обяви, че до края на септември ще можем да говорим свободно с до 100 души от приложението.

Наближаването на този срок създаде спекулации, че Google ще спрат безплатните разговори в Meet в следващите дни. Подобен ход със сигурност би стимулирал популярността на Zoom, Microsoft Теаms и другите конкурентни приложения за видеоконференция. В интернет се появиха данни, компанията може да ограничи безплатните разговори в Google Meet до едва 60 минути.

Плановете на Google са съвсем различни и и ще удължат допълнително първоначалния срок, който бе 30 септември, съобщава TheVerge.

 

 

В официална публикация в Google Meet блога, главният продуктов мениджър на приложението, Самир Прадхан потвърди, че безплатните разговори ще са достъпни до 31 март 2021г. Това важи за конференции с продължителност до 24 часа, като решението е съобразено с желанията и потребностите на милионите потребители на Google Meet.

Компанията си запазва правото да удължи допълнително този срок и след края на март.

 

Още от Digital: Вече можем да правим обаждания в Google Meet директно от Gmail