Очаквано, много хора разчитат на приложенията за виртуални срещи, за да поддържат работния процес докато продължават ограничителните мерки заради пандемията. Това кара и самите създатели на приложения по-бързо да развиват разработките си и да добавят нови опции към тях. Една от най-активните платформи е Google Meet, като тя сега има още една нова версия, съобщава Phonearena.

Основният фокус на ъпдейта този път е именно улесняването на създаването на виртуални срещи. Кликването на бутона „New meeting” ще дава избор от три опции – среща за по-късно, моментална среща или насрочване на среща през Google Calendar.

 

 

Ако изберете третата опция, ще трябва да отворите Calendar в нов таб и да създадете събитие с Meet, като данните ще се попълнят автоматично. Потребителите ще получат покани за присъединяване към срещата в съответния ден и час.

Ъпдейтът вече се разпространява до потребителите. Това обаче става на етапи и може да отнеме до 15 дни докато се появи за всички. Функциите ще са налични както за крайните потребители, така и за бизнес клиентите на компанията и е безплатна.