Google Meet се утвърди като стратегически продукт за Google oт началото на пандемията с коронавирус. Пълният пакет от функционалности за видео разговори първоначално бе достъпен само за премиум акаунти. Невероятният бум в трафика на приложенията за видеоконференция накара Google да позволят на всички потребители да използват Google Meet.

Само преди седмици ви съобщихме, че Google Meet удължава безплатните видео разговори до 30 юни. По този начин компанията се надява да бъде по-предпочитан избор в конкуренцията с платформи като Zoom и Microsoft Teams. Последната актуализация обещава още подобрения, които ще улеснят общуването с Google Meet.  Най-съществената промяна, която ще забележите е свързана с интерфейса.

Актуализираният UI е вдъхновен от активна обратна връзка с потребителите и включва минималистични елементи и по-удобни за използване контролери. Бутоните за управление на видеоконферентните разговори вече са позиционирани в долната част. По този начин ще имате бърз, лесен и удобен достъп до най-важните функции, докато комуникирате.

 

 

Google също така позволяват да виждате видеото от вашата камера и да го закачите като плаващ прозорец върху другите участници в обаждането. Предвидена е и възможност да изберете няколко отворени таба с участници в разговорите. Това ще предостави пълен контрол по време на презентации и общуване с големи групи от хора.

Ако използвате Google Meet вероятно ще се зарадвате от поддръжката на фонови изображения по време на конферентна връзка в приложението. Все още не можете да добавяте собствени снимки, но Google предлагат подходяща колекция, която ще се актуализира постоянно.

Нова функция ще позволи автоматично настройване на експозицията в уеб версията на Google Meet. Aлгоритмите с изкуствен интелект ще мащабират лицето ви в прозореца, за да гарантират, че винаги сте разположени в центъра на кадъра. Включването на Data Saver функцията е много полезно решение, тъй като ще лимитира консумацията на интернет от мобилните устройства.

 

Още от Digital: Вече можем да замъгляваме фона по време на видео разговор в Google Meet