Google Маps неслучайно е предпочитаната услуга за навигация от стотици милиони потребители. Популярната платформа е подходящо решение, независимо дали шофирате, карате велосипед, ходите пеша или използвате градския транспорт. Все повече хора комбинират различни методи за придвижване в ежедневието си, за да се придвиждат максимално бързо до желаната локация. Новият ъпдейт на Google Maps е създаден именно за тях.

 

 

Потребителите ще могат да получават "Траnsit" навигация между две локации, дори когато използвaт велосипед или споделен транспорт. За да го направят е необходимо да отворят "Тransit" раздела в мобилното приложение, където ще открият повече информация. Ако използвате споделен превоз ще видите данни колко ще струва пътуването, колко дълго трябва да чакате, има ли трафик, кога ще дойде автобуса или метрото, и др., съобщава TheVerge.

 

 

Хората използващи велосипеди ще виждат данни за времето, което ще им отнеме да стигнат до дестинацията, но също дали има трафик. Новата функция ще е достъпна за собствениците на смартфони в над 30 държави до няколко седмици. Актуализацията е разработена да улесни още повече всеки от нас, без значение какъв транспорт използва. Добавянето на информация за велосипеди и споделен превоз със сигурност ще се хареса на доста хора.

 

Още от Digital: Как да добавяме отклонения в маршрутите на Google Maps