Google Maps e предпочитания софтуер за навигация от милиони потребители на мобилни устройства. Приложението е предварително инсталирано на смартфоните с Android и предлага внушителен набор от функционалности, с които да организирате  своето пътуване.

Следенето на трафика в реално време, предоставяне на актуалния график на публичния транспорт и препоръки за най-бързия маршрут само само чат от предимствата на Google Maps.

Припомняме ви също, че компанията придоби Waze през 2013г. Финансовите параметри на сделката достигнаха $1.1-1.3 млрд. Все пак Google оставиха приложението за навигация да продължи да оперира самостоятелно. Това е много важено за естественото развитие на платформата, която днес се използва от милиони потребители.

С течение на времето Google Maps започна да получава актуализации с някои от функциите на Waze, които допълнително улесняват потребители. Интеграцията на инструменти от приложението е отворен процес, който ще продължи и през 2021г.

Потребителите в Reddit информираха за следващото подобрение на Google Maps, което се казва "Expect Delays".

 

 

Приложението вече ще разпространява уведомление на началния екран, с което ви предупреждава когато наближите железопътна линия. Нотификацията е видима в долния десен ъгъл на интерфейса в Googole Maps. Самият текст ви предупреждава да очаквате забавяне, заради изчакването при преминаването на железопътната линия.

Икони в жълт цвят на картата ще ви показват къде има подобни зони, за да знаете, че ги наближавате предварително. Функцията вече е достъпна в Waze, но ще е оптимизирана, както зa устройствата с Android, така и за iOS. По този начин Google Maps се превръща в много повече от услуга за навигация.

Само няколко кликвания са нужди да разберете къде да хапнете, какви са околните забележителности и откъде да минете, за да стигнете най-бързо желаната локация.

 

Още от Digital: Waze ще конкурира Google Maps с предупреждения за железопътни линии