Вече ви информирахме как Google Maps показва къде има камери за превишена скорост в България. Услугата предлага комплексно решение за придвижване в градовете независимо какъв транспорт използвате. Eкипът на Google продължава да работи над интеграция на някои от най-интересните функции на приложението Waze. Следващата атрактивна опция, която ще е достъпна за собствениците на смартфони е включването на виртуален скоростомер в приложението.

 

 

 

В момента тази функция е достъпна само за ограничен брой потребители на Google Maps, но в следващите дни ъпдейта постепенно ще достигне до всички. За да активирате виртуалния скоростомер е необходимо да отворите менюто с настройки, където ще откриете опцията "Speedometer" в раздела "Navigation Settings". Единственото, което трябва да направите е да преместите слайдера до името на функцията, за да я активирате, съобщава AndroidPolice.

 

 

Новият скоростомер ще се показва и на Android Auto приложенията за максимално улеснение на водачите на автомобили. Имайте търпение, тъй като актуализацията се разпространява на етапи от компанията, но вече е достъпна в някои европейски страни. Включването на подобна функция в Google Maps е полезно, тъй като ще ви информира, ако увеличите твърде много скоростта на пътя и така ще ви спести редица проблеми.

 

Още от Digital: Технологията Global Localization ще направи услугата Google Maps още по - прецизна