Популярната услуга вече 15 години навигира всеки ден милиони потребители до желаните от тях локации. Google Maps е платформа, която претърпя сериозна еволюция през годините, за да се превърне в полезното приложение, каквото е сега. 

В момента можете да организирате и откриете информация за всеки аспект от своето пътуване, докато използвате Maps. Aлгоритмите на приложението позволяват да изберете най-добрия маршрут, като избягвате задръстванията, дори когато се движите с няколко различни вида транспорт.

Потребителите, които пътуват в далечни и непознати страни могат да изтеглят желаните карти за работа в офлайн режим и много др. Google вече са готови с още един ъпдейт на услугата, който акцентира върху визуалните елементи и подобрява допълнително начина, по който изглеждат картите в Google Maps.

Вероятно не знаете, но услугата предлага сателитни снимки, покриващи повече от 98% от територията на Земята, което е доста впечатляващо. Това не означава, че Google Maps няма как да стане още по-добра.

 

 

Предстоящата актуализация използва по-добри цветни алгоритми, с които визуализира и предоставя още по-детайлна информация в приложението. Така потребителите ще могат още по-лесно да различават и да се ориентират между отделните обекти. Реалистичните цветове в Google Maps също така акцентират върху районите, където има сняг и обширни гори, които са изобразени, следвайки HSV цветния модел. 

Google използват тъмно зелено, за да ви покажат локация със силно залесени гори, както и по-светли нюанси на същия цвят, за райони, където няма толкова гъста растителност. Компанията обещава да добави повече детайли за всяка една улица и кръстовище, включително и с конкретната им форма и размер.

Услугата отново ще използва различни цветови маркери, за да отличава пешеходни пътеки, велосипедни зони и други подобни обекти на картата. Тази функционалност ще е достъпна в приложението за навигация на по-късен етап от годината. Интерактивните карти на Google Maps вече се използват от 220 държави и покриват 100 милиони квадратни километра площ или еквивалента на 18 млрд. футболни игрища.

 

Още от Digital: Вече можем да следваме други потребители в Google Maps