Google полагат много усилия да превърнaт услугата си за навигация в предпочитан избор за собствениците на автомoбили. В последните месеци компанията интегрира редица нови функции в Google Maps, които улесняват шофьорите и в реално време им показват полезна информация. Компанията ще продължи да оптимизира най-добрите функции на Waze приложението в своята платформа. Следващата стъпка е включването на информация за камерите за превишена скорост

 

Вече се провеждат усилени тестове с подобна функционалност, като засега тя е налична единствено за ограничен брой потребители. Концепцията е в интерфейса на Google Maps да бъде добавен нов бутон, с който всеки потребител може да попадне сигнал, както за наличието на камера за следена на скоростта, така и за наличието на пътен инцидент. След като данните се обработят ще бъдат видими за всички останали хора, които пътуват по същия маршрут, съобщава AndroidPolice.

 

 

Услугата също така ще ви информира с вибрация или звуков сигнал за камери или инцидент на пътя, когато не боравите със самия тъчскрийн, а сте се фокусирали върху шофирането. Google провеждат финални тестове с тази функция и ще разпространяват на етапи до всички съвместими устройства с Android. Tова ще се случи в следващите няколко седмици. Със сигурност подобни подобрения са още една сериозна причина да искате да използвате Google Maps, докато шофирате. 

 

Oще от Digital: Вече можем да използваме хаштагове в Google Maps за Android