Google Maps е предпочитана навигация за собствениците на смартфони и предлага редица полезни функции за собствениците на автомобили. Много потребители очакват с нетърпение интеграцията на най-интересните възможности, които ни предлагаше Waze приложението преди да бъде купено от Google. Технологичният гигант работи над подобна концепция и скоро ще започне да ни показва информация за катастрофи и пътни инциденти по избрания от нас маршрут. 

 

Новите данни на AndroidPolice разкриват, че Google искат да ни предоставят и актуални данни за камерите, които следят за превишена скорост. По този начин водачите на автомобилите ще знаят предварително за тях и ще си спестят бъдещи проблеми. Тези функции все още са тестови и не могат да се използват от всички потребители. Все пак някои от тях вече имат достъп до тези подобрения, което значи, че скоро ще станат част от официалната версия на Google Maps. 

 

 

През последните месеци Google постоянно актуализират своята услуга за навигация, за да я направят по-добра за водачите на автомобили. Предоставянето на данни за пътни инциденти и камери, следящи за скоростта е само част от тази концепция. Всички подобни функции са добре дошли за потребителите. Това ще им позволи да знаят какво се случва на пътното платно пред тях и да изберат най-подходящия маршрут до желаната локация, докато използват популярната услуга.

 

Още от Digital: Google ще актуализират информацията за българските пътища в Maps и Street View до края на 2018г.