Google Maps предлага широк набор от функционалности, с които да подберем оптималния маршрут и да организираме пътуването си. Един от най-полезните инструменти на популярната услуга за навигация е възможността да създаваме списъци. Tака например има как да отделите в един списък места, които искате да посетите по цял свят, а в друг локации, които са близо до вас. Приложенията на подобна функция на практика са неограничени и са водещо предимство на Google Maps.

 

 

Последният ъпдейт на услугата е предназначен да подобри именно този компонент. Най-интересното подобрение е опцията да добавяте, разглеждате и редактирате бележки към всеки един създаден списък. Това е една от най-желаните функции от потребителите и вече е налична в Google Maps. Корекциите, които извършвате ще се показват в описанието на основната локация и ще са запазени в секцията "X", съобщава AndroidPolice. Така се улеснява значително управлението на списъците.

 

 

Другата новост е опцията ръчно да подреждате списъците в реда, в който желаете. Досега това ставаше автоматично от алгоритмите на Google Maps. Последният ъпдейт доразвива тази функционалност и също така допълва тази възможност, като позволява на потребителите да добавят снимка към всяка локация. Всички тези промени ще направят услугата още по-полезна за всички и със сигурност ще се харесат на собствениците на устройства, които работят с Android. Засега няма данни за iOS ъпдейт.

 

 

Още от Digital: Как да добавяме отклонения в маршрутите на Google Maps