Google започнаха да разпространяват нова полезна функция в услугата си за навигация. Благодарение на нея ще можем още по-бързо и лесно да си комуникираме с представителите на бизнеса. Новият инструмент вече е достъпен за някои собственици на смартфони и ще е оптимизиран за Android и iOS. След като получите ъпдейта ще видите допълнителен "Messages" бутон в лявата част на менюто. Кликването върху него стартира прозорец, с който да общувате с бизнеса в Google Maps

 

Необходимо е самите собственици на бизнес първо да верифицират своите профили с "My Business" системата, за да могат да се възползват от функцията. В противен случай няма да могат да получават и изпращат съобщения, съобщава TheVerge. Oт една страна този инструмент ще ни принуди да прекарваме повече време в услугата, а от друга ще стимулира бизнеса по-често да ъпдейтва своята информация и да организира различни промоционални оферти на своите клиенти. 

 

 

Така ще можете да задавате своите въпроси и да получавате полезна информация за желаните от вас продукти. Възможността да комуникираме с бизнеса в Google Maps ще премахне нуждата да инсталираме други приложения за тази цел. Google вече започнаха да разпространяват ъпдейта и вероятно в кратки срокове всички потребители ще могат да изпробват новата функция за комуникация в услугата. В заключение ще отбележим, че Google Maps е един от най-важните продукти за компанията.

 

Oще от Digital: Как Google Maps разбира колко време ще ни отнеме да стигнем до дадена локация