Google Maps е услуга разработена да бъде най-подходящия партньор в пътуването ни, независимо от крайната дестинация. Приложението позволява лесно да навигирате между две локации с автомобила, но също така показва данни за публичния транспорт и пешеходците.

Все повече хора предпочитат да се движат в големите градове с велосипеди, като компанията няма как да не обърне внимание на този тренд. През последните месеци Google Maps стана обект на няколко актуализации, предназначени специално да улеснят колоездачите.

По този начин компанията се надява да ни представи комплексно решение за навигация, което да ни бъде полезно във всяка една ситуация, независимо от начина, по който се придвижваме. От TheVerge сега ни информират за следващото подобрение в Google Maps, което скоро ще е достъпно за собствениците на смартфони с Android.

Новата функционалност в приложението отново е предназначена за собствениците на велосипеди и е създадена да улесни максимално движението им.

 

 

Последната актуализация на Google Maps вече ще възпроизвежда информация как пешеходците могат да стигнат до най-близкия паркинг за наемане на велосипеди. След това ще виждат в реално време кои са най-бързите маршрути до друг паркинг, а накрая до финалната локация, когато вече отново се движите пеша. 

Новата функционалност обхваща популярни локации за споделяне на велосипеди като Santander Cycles в Лондон и Citi Bike в Ню Йорк. Този инструмент наподобяваше интеграцията за Lime скутерите преди две години, която Google Maps предлагаше за кратко на своите потребители.

Google твърдят, че отчитат със 69% ръст в броя на заявките за навигация с велосипеди в Maps през последните месеци. Предоставянето на актуална информация за локалните паркинги за споделяне на колела е полезно решение за доста хора, които се движат по този начин. 

Първоначално новата функция ще е достъпна в 10 града: Чикаго, Ню Йорк, Сан Франциско, Вашингтон, Лондон, Мексико Сити, Монреал, Рио де Жанейро, Сао Пауло, Тайпей и Ню Тайпей Сити.

 

Още от Digital: Какви са новостите в Google Maps по случай 15-годишнината на услугата