Google започнаха да експериментират с нощен режим в приложението още преди година. През това време много други популярни софтуерни решения на компанията получиха достъп до Dark Mode. Дългото чакане за потребителите изглежда е към своя край, тъй като Google стартираха разпространение на функцията за Android версията на приложението за навигация.

Някои потребители вече потвърдиха, че имат достъп до тъмният режим в Google Maps за Android. Активирането променя интерфейса в тъмни нюанси, като самите карти ще се показват в сиво с оцветен текст, който контрастира ярко на фона. Лентата за търсене в горната част на приложението също е тъмна, което важи още за лентата за навигация и бутона за местоположения долния десен ъгъл.

 

 

Oще при активирането на функцията разполагате с възможността да да изберете Light или Dark тема на приложението. Третата опция е Maps да се съобрази със системните настройки на смартфоните. Dark Mode е част от Google Maps Version 10.5.1, която скоро ще е налична за всички. Важно е да знаете, че е необходимо да сте актуализирали към Android 10, за да използвате функцията.

 

 

Oще от Digital: Google Maps вече включва интеграция на YouTube Music