Google полагат много усилия, за да подобряват непрестанно работата на популярното приложение. Ако използвате активно Google Maps вероятно сте забелязали, че софтуера може да ви е полезен, независимо как се придвижвате. Освен специализираните секции за велосипедисти и пешеходци също така можете да се възползвате от полезния UI на Android Auto. 

Операционната система е създадена изцяло за водачите на автомобили, като изглежда, че тази концепция постепенно ще намери място в Google Maps. Вече разбрахме, че Google искат да интегрират бутони за управлението на музикалното съдържание директно от интерфейса на Google Maps.

Следващата стъпка е добавянето на бутони и начален екран, вдъхновени от дизайна на Android Auto. 

 

 

Така например в долната част има два бутона за навигация, като първия от тях позволява да използвате гласови команди, докато втория ще стартира интерактивната карта с маршрута, по който се движите. В дясната част има трети бутон, с който да се върнете бързо към началния екран, ако сте в някое от допълнителните менюта. 

Точно над този панел е разположен музикалния плейър, който има по-големи бутони, улесняващи натискането им по време на шофиране oт водачите на автомобили. съобщава AndroidPolice. Oстаналата част от потребителския интерфейс на Google Maps изглежда и функционира по същия начин, както досега.

Разбира се компанията може да добави и други елементи към интерфейса на приложението.

 

 

Ако изберете началния екран ще бъдете пренасочени към прозорец, в който са позиционира икони за достъп до най-важните функционалности. Сред тях са Calls, Messages, Maps, Podcasts и For You, както и други приложения, които сте добавили към началния екран. 

Секцията за обаждания позволява да се обадите до трите най-популярни контакта във вашия списък, както и да отговорите на последните три проведени разговора. Интеграцията с YouTube Music ще позволи да слушате любимите парчета, когато сте в движение.

Промените взаимстват доста елементи от Android Auto, като прави впечатление отсъствието на опцията да използвате Waze като навигатор. Google продължават тестовете и вероятно скоро ще можем сами да тестваме новия интерфейс на Maps.

 

 

Още от Digital: 5 полезни трика за Google Maps, които може би не знаете