За никой не е тайна, че гигантът Google постоянно се развива и предлага какви ли не нови функционалности на потребителите. Последната, която се очаква скоро да се появи на бял свят е социална мрежа, изградена на базата на картографското приложение Google Maps.

 

 

Новата програма за местни гидове "Local Guides" е предназначена за най-активните сред потребителите на Google. Чрез нея, те ще могат да предлагат различни маршрути за града в който живеят или са посетили, както и включват в тях различни заведения и интересни места за посещаване. Така другите потребители ще могат да избират в Maps опцията за екскурзии, чрез която да следват вече начертаните маршрути. До тук новата функция на Google Maps до някъде наподобява FourSquare и Yelp, но според публикуваното в Mspoweruse ще се отличава от тях с функционалността си.

 

 

 

Ще припомним, че при споменатите приложения ни се налага да използваме тях, в комбинация с карта. Тоест първо отваряме коментарите за дадено заведение, след което го откриваме на картата. Тук двете неща се обединяват в едно и всичко ще става далеч по-лесно при начертаването на маршрут за движение в града в който сме дошли на екскурзия.

 

 

Първите градове в които ще е активна новата услуга на Google са Токио, Лондон, Делхи, Ню Йорк, Сан Франциско, Банкок и Сан Пауло. Кога услугата ще стартира официално и дали ще е активна в България, все още не е ясно. Знаем само, че на страницата на Google Maps вече е налична възможността да се запишете за "Local Guides", единственото условие е да сте над 18 години.