Google Maps предлага полезни функции, с които да получаваме навигация, дори когато нямаме интернет. Компанията вече тества още няколко полезни опции, които допълнително ще улеснят работата ни с услугата. Следващата версия на Google Maps ще ни позволи да запазваме карти на цели държави и да ги използваме в офлайн режим. Това е добро нововъведение, особено ако ви предстои дълго пътуване в непознати страни и ще ви спести ценно време в откриване на най-краткия маршрут. 

 

Популярната услуга скоро ще поддържа и нова система за нотификации за устройствата с Android O. Все още не знаем дали Google планират да представят тази функция и за по-старите версии на мобилната платформа. Aко смартфона ви ъпдейтне към Android O ще разполагате с много повече възможности за контрол на уведомленията, които получавате от Google Maps на началния екран. В това число влизат данни за трафика, околните заведения, места за отдих и др. 

 

 

Най-вероятно новата функция ще ни позволи да изтегляме навигация не само на цели държави, но също на градове и отделни райони от тях. Google все още експериментират с тази идея в желанието си да ни предоставят още повече възможности за работа в офлайн режим. Новата версия на услугата ще включва и стандартните ъпдейти в сферата на сигурността, които отстраняват настоящи бъгове в Google Maps.

 

Вижте как Google Maps показва трафика в реално време