Google придобиха официално приложението Waze преди пет години, но много от най-добрите му функции не бяха интегрирани към Google Maps. В това число влизат интерактивни детайли за трафика, опция за комуникация между водачите, данни за полицейските автомобили и камерите за следене на скоростта. Инженерите на Google вече провеждат експерименти с нова функция, която засега е достъпна за ограничен брой потребители. Тя позволява да видим дали има ремонтни дейности на пътя.

 

 

Информацията се генерира не само от официалните източници, но също от самите потребители. Google Maps показва съобщения, с които ги кара да потвърдят дали все още текат ремонти да съответния път и така предоставят максимално актуални данни, предаде AndroidPolice. Популярната услуга за навигация ще ни предупреждава и за евентуални инциденти на пътя, които бавят или не позволяват преминаването през определен участък. Тези функции са част от Google Maps v 9.79.

 

 

В следващите месеци е вероятно да видим още функции на приложението Waze, които стават част от Google Maps. Новите инструменти са полезни, защото ще ни улеснят при избора на подходящ маршрут за желаната от нас локация. Идеята на компанията е колкото по-големи са градовете, толкова повече хора да им помагат в подбора на най-актуалната информация на пътя. На този етап това са всички детайли, с които разполагаме за подобренията в новия Google Maps.

 

Oще от Digital: Как Google Maps разбира колко време ще ни отнеме да стигнем до дадена локация