Android 10 предлага разнообразие от нови функции, сред които и система за навигация, включвaща жестови команди. Това е само един от опитите на Google да подобри взаимoдействието ни със смартфоните. Компанията вече започна да изоставя системата за управление на приложенията с панели разположени в лявата част за сметка на ленти за навигация в долната част на екрана. Google Maps е поредният им продукт, който става част от тази стратегия, съобщава 9to5google.

 

Някои потребители вече имат достъп до актуализираната версия на приложението на своите смартфони. Оказва се, че е премахнато класическото "Hamburger" меню в лявата част на вградената търсачка. В същото време интерфейса на Google Maps за Android вече включва два нови раздела в лентата за навигация в долната част на екрана. Потребителите ще продължат да използват "Еxplore" и "Commute" табовете, като "For You" секцията е преименувана на "Latest".

 

 

Новите раздели, които ще видите в лентата за навигация в долната част са "Places" и "Post". Досега собствениците на смартфони можеха да ги използват от други секции в менюто. Следващият ъпдейт на Google Maps ще ги направи по-видими и лесно достъпни. Кликването върху профилната снимка ще стартира меню, където вече ще бъдат разположени “Your Timeline”, “Location Sharing”, “Offline Maps” и “Settings”. Актуализацията отстранява и някои настоящи бъгове в работата на приложението.

 

Oще от Digital: Google Maps вече позволява да редактирате публичния си профил от смартфон с Android