По света хиляди хора търсят доказателства за "Голямата стъпка", като за най-правдоподобни от тях се смятат отливки именно на неговата стъпка, от където идва и името на създанието.

Отпечатъкът на "Голямата стъпка" обаче не е толкова голям, че да може да се види от сателит. Използвайки сателитната версия на картата Google Maps, Digital.bg се натъкна на много интересно нещо, което се намира на около 6500 километра от България.

 

 

Става дума за огромен отпечатък на човешка ръка, който се вижда толкова ясно и отчетливо, че изглежда като съвсем истински.

Във видеото което сме приложили над тази статия ще видите гигантски отпечатък от човешка длан с площ от впечатляващите 40 000 квадратни метра. За да добиете нагледна представа - това е еквивалентът на 6 футболни терена.  

Произходът на отпечатъка е неизвестен и много хора смятат, че в него има нещо мистично, свързвайки го с духовният учител Сидхарта Гаутама Буда, който е основоположник на будисткото учение, широко разпространено в тези земи.

 

Ръката на Буда

Те наричат явлението "Ръката на Буда" или "Дланта на Буда". Любопитен факт е, че с името "Ръката на Буда", светът познава интересно цитрусово растение, вкусът на което е оприличаван като "лимон с аромат на теменужки". 


Рептил от Нибиру

Сред вярващите в съществуването на извънземен живот има теория, че това е отпечатък от гигантски Рептил, идващ от мистичната планета Нибиру.


Лендарт

Най-логичното обяснение за странният отпечатък в земята е, че той е направен от фенове на Лендарт изкуството, което набира все по-голяма популярност напоследък.

 

Още от Digital.bg: Как Google Maps Plus Codes ще улеснява споделянето на локацията с други хора (Видео)

 

Музика: Bensound.com