Google oфициално потвърдиха, че разработват инкогнито режими за поверително браузване в две от най-популярните си услуги. Това са Google Maps и Google Search. Данните са от I/O конференцията, която започна преди часове и бяха придружени от кратко демо как работи новата функционалност. Интеграцията на инкогнито режим в самите приложения ще ни позволи да ги използваме без данните да се синхронизират с Google профилите, съобщава TheVerge. 

 

Единственото, което трябва да направите е да кликнете на снимката в акаунта си и да изберете опцията "Тurn On Incognito Mode".  По този начин ще можете да работите с Google Maps и търсачката без информацията за заявките ви да се съхранява в сървърите на компанията. Разбира се винаги има как да отворите нов Incognito прозорец в уеб браузъра и да постигнете същия ефект. Новата функция, обаче ще направи опцията за поверително браузване много по-удобна за всички.

 

 

От компанията увериха, че този инструмент "скоро" ще е достъпен за потребителите. Успоредно с това от Google ще улеснят откриването на информацията, която съхраняват мобилните приложения за активността на потребителите. За в бъдеще ще има нов раздел в менюто на Google Chrome, който се казва "Your Data" и предоставя данни за нещата, които се пазят за вас в Google Search, YouTube, Google News и Maps. Тази функционалност ще е налична за потребителите в следващите няколко дни.

 

Oще от Digital: Как да планирате пътуванията си с Google Maps