Google Lens е интересно приложение, което е подценено от много хора. Чрез него потребителите може да сканират различни продукти и обекти и да виждат повече информация за тях, както и цени от различни търговци. А сега то разпознава над 1 млрд. продукта, съобщава VentureBeat.

 

Google кава, че това е четири пъти повече спрямо възможностите на Lens през октомври 2017 г. Приложението използва система за оптично разпознаване на символи, комбинирана с изкуствен интелект, който разпознава езици, шрифтове и др. Към това е добавена и система за сканиране и анализиране на баркодове, QR кодове, ISBN номера и други идентификатори на продукти, които се сравняват и търсят в Google Shopping.

 

Google Lens разпознава и обектите, включително мебели, дрехи, книги, албуми, видеоигри, паметници, заведения, цветя, животни, напитки, известни личности и др. Целта на приложението е да продължава да се развива все така бързо и да става помощник на потребителите за всичко. Включително разпознаване на имената, адресите и номерата във визитни картички и въвеждането им в телефона, съвети и какво ли още не.

 

Google иска да направи камерата една от основните функции на използването на компютърни технологии и да помогне на хората по-лесно да взаимодействат с тях и реалния свят.

 

Още от Digital: Как да сканираме QR кодове с Google Lens oт смартфон с Android