Google Lens е приложение, което е разработено да ни предложи отговор във всяка една ситуация. Така например можете да заснемете табела с текст на чужд език и да го преведете на екрана на смартфоните. Алгоритмите на софтуера са оптимизирани да разпознават снимки в картини и могат да ви информират за менюта в ресторанти, за работно време на музеи, локация на заведения, сканира на баркодове и много др. 

Компанията виждат голям потенциал в Google Lens и продължават да разширят възможностите на приложението. Само преди няколко седмици разбрахме, че се работи над две допълнителни функции, които ще подобряват офлайн превода и ще улесняват онлайн обучението. 

От xda-developers разкриват любопитни детайли за начина, по който ще работи "Education Mode" режима в приложението. Тази функция ще използва камерата за решаване на математически проблеми и уравнения и ще е част от следващия ъпдейт на Google Lens. Самите изчисления ще се извършват автоматично от сървърите на Google, които ще предоставят мигновен отговор на поставените задачи. 

 

 

Интеграцията на подобен инструмент със сигурен ще допадне на доста хора, тъй като ще премахне нуждата от допълнителни приложения. Разбира се можете и да стартирате програми от трети страни, ако желаете да продължите да търсите алтернативни решения на съответния математически проблем. 

Трябва само да заснемете отчетливо цифрите и да оставите Google да пресметне уравнението вместо вас, като функцията поддържа и ръчно написан текст. Това полезно, за да работите със записки от тефтери и други хартиени носители. Решаването на математически проблеми може да се превърне в поредната уникална характеристика на умното приложение. 

Google Lens използва последните иновации в сферата на изкуствения интелект и скоро ще улеснява откриването на известни гради, благодарение на новия "Places" режим. След като снимате с камерата приложението ще разпознае обекта и ще ви предостави допълнителна информация и полезни връзки за забележителностите. С течение на времето Google ще увеличават броя на локациите достъпни в "Places" режима на  Google Lens.

 

Още от Digital: Google Lens срещу Bixby Vision срещу Huawei HiVision – коя услуга разпознава най-добре обекти