Вече ви информирахме, че HTC ще продаде бизнеса си със смартфони до часове. Сега разбираме повече конкретни детайли за сделката. Тайванският производител официално потвърди, че HTC "R & D" дивизията, която разработи смартфоните Pixel ще бъде купена от Google. Според данните финансовите параметри на придобиването ще достигнат сума от $1.1 млрд. Тук е момента да внесем уточнението, че половината от R&D екипа на HTC, който наброява 4000 души за в бъдеще ще се присъедини към Google, предаде Engadget.

 

Aнализаторите коментираха сделката като я определиха като следващата голяма стъпка за компанията в сферата на хардуера. Любопитна подробност е, че HTC ще продължат да разработват собствени смартфони и вече подготвят премиерата на следващия си флагман. Все пак те ще се разделят с някои от най-талантливите си служители, което със сигурност ще се отрази на стратегията на тайванския бранд. Параметрите на сделката предвиждат също Google да имат достъп и до портфолиото с патенти на НТС.

 

Сумата от $1.1 млрд. ще бъде преведена под формата на кешово плащане, а самата сделка се очаква да бъде финализирана в началото на 2018г. Купуването на част от бизнеса на HTC означава, че Google ще се конкурират още по-директно с другите водещи производители н Android, като Samsung, LG и Huawei. Припомняме ви, че на 4 октомври ни очаква премиерата на второто поколение на смартфоните Google Pixel. Предстои да видим как сделката с НТС ще се отрази на еволюцията на устройствата от тази серия.

 

Вижте HTC разработват три нови смартфона с имената Оcean Master, Ocean Lite и Ocean Harmony