Google не участват пряко на технологичното шоу CES 2018, но това не попречи на компанията да привлече вниманието към себе си. Технологичният гигант обяви официално, че ще придобие иновативния английски стартъп Redux. Финансовите параметри на сделката не бяха публикувани публично. Големият интерес на Google е провокиран от уникална технология на Redux, която е в състояние превръща всяка една повърхност в мощен високоговорител, предаде AndroidAuthority.

 

В това число влизат тъчскрийн дисплеите на смартфоните и другите мобилни устройства, което пък на свой ред премахва необходимостта от добавянето на допълнителни говорители в тях. По този начин водещите производители ще могат да представят по-тънки джаджи или например ще имат пространство за по-голяма батерия. Все още не знаем как Google ще използват технологията на Redux, но вероятно ще стане част от смартфоните Pixel и смарт джаджите Google Home.

 

 

Това е иновация, която не само ще премахне високоговорителите, но и рамките около самия дисплей и ще направи новите моделите от серията по-атрактивни за потребителите. Според официалните данни Redux вече разполагат с разнообразно портфолио от 178 патента и още 50 технологии, които тепърва ще бъдат лицензирани. Предстои да видим как партньорството с Redux ще превърне и смарт джаджите на Google в предпочитан избор за потребителите.

 

Вижте 14 технологии на Google, които може би не знаете